A Taste of Asia: Chef Katie’s Quick and Easy Stir Fry Recipe

Chef Katie Chin, an expert in Asian cuisine and a busy working mom, recently showcased a healthy and delicious stir fry recipe on Bloom, the global health and wellness show hosted by Gayle Guyardo. The recipe, known as “Dylan’s Favorite Chinese-style Veggies,” holds a special place in Chef Katie’s heart as it reflects her culinary journey and family traditions.

Inspired by her late mother’s teachings, Chef Katie utilizes simple yet flavorful techniques to create a dish that her son, Dylan, adores. This recipe emphasizes the power of home-cooked meals in fostering a love for nutritious foods from a young age.

To make “Dylan’s Favorite Chinese-style Veggies,” you will need the following ingredients: cornstarch, water, broccoli florets, snow peas, sliced carrots, oil, minced garlic, white onion, red bell pepper, salt, oyster sauce, and chicken stock or broth.

The first step is to create a slurry by mixing cornstarch and water in a small bowl. Then, blanch the broccoli, snow peas, and carrots in boiling water for one minute, followed by transferring them to an ice water bath to cool.

Next, heat oil in a wok or skillet and add garlic, broccoli, snow peas, carrots, onion, red bell pepper, and salt. Stir-fry for 1-2 minutes. Add oyster sauce and chicken broth, bringing the mixture to a boil. Finally, pour in the cornstarch mixture and cook until the sauce thickens and coats the ingredients.

Serve the stir fry immediately with steaming hot jasmine rice. Chef Katie recommends always keeping oyster sauce in your pantry for quick and easy stir fry dishes like this one.

This recipe is perfect for busy weeknights when you crave a wholesome meal without the fuss. As Chef Katie shared her culinary expertise and family-inspired recipes on Bloom, viewers were inspired to bring a taste of Asian cuisine into their own homes, one delicious dish at a time.

Chef Katie Chin, egy ázsiai konyha szakértője és elfoglalt munkahölgy nemrég bemutatott egy egészséges és finom wokos receptet a Bloom című világ egészség és wellness műsorban, amit Gayle Guyardo vezetett. A recept, amit “Dylan kedvenc kínai stílusú zöldségei” néven ismernek, különleges helyet foglal el Chef Katie szívében, hiszen tükrözi a kulináris útját és a családi hagyományokat.

Az édesanyja által inspirálva, Chef Katie egyszerű, de ízletes technikákat alkalmaz annak érdekében, hogy olyan ételt készítsen, amit a fiúja, Dylan nagyon szeret. Ez a recept hangsúlyozza a házi főzés erejét abban, hogy már fiatal korban szeressük a tápláló ételeket.

Ahhoz, hogy elkészítsük a “Dylan kedvenc kínai stílusú zöldségeit”, szükséged lesz a következő hozzávalókra: kukoricakeményítő, víz, brokkoli rózsák, cukorborsó, szeletelt répa, olaj, apróra vágott fokhagyma, fehér hagyma, piros kaliforniai paprika, só, osztriga szósz, és csirkehúsleves vagy alaplé.

Az első lépés egy kövérka elkészítése, amelyhez össze kell keverni a kukoricakeményítőt és a vizet egy kis tálban. Ezután blansírozd a brokkolit, a cukorborsót és a répát forró vízben egy percig, majd tedd őket jeges vízbe, hogy lehűljenek.

Ezután melegítsd fel az olajat egy wokban vagy serpenyőben, majd add hozzá a fokhagymát, a brokkolit, a cukorborsót, a répát, a hagymát, a piros paprikát és a sót. Pirítsd őket 1-2 percig. Adj hozzá osztriga szószt és a csirkehúslevest, majd forrald fel a keveréket. Végül öntsd hozzá a kukoricakeményítő keveréket, és főzd, amíg a mártás besűrűsödik és bevonja az összetevőket.

Azonnal tálald a wokot forró jázmin rizzsel. Chef Katie azt javasolja, hogy mindig legyen osztriga szósz a spájzodban, hogy gyors és könnyű wokos ételeket készíthess.

Ez a recept tökéletes a rohanós hétköznapokra, amikor szeretnél egy egészséges ételt anélkül, hogy sok időt kellene ráfordítanod. Ahogy Chef Katie megosztotta kulináris szakértelmét és családi inspirációkkal fűszerezett receptjeit a Bloom műsorban, a nézők megihlettek, hogy ízleljék meg az ázsiai konyha ízeit saját otthonukban is, egy finom étel ízén keresztül.

Definitions:
– slurry – a thick suspension of a solid in a liquid
– blanch – cook briefly in boiling water and then place in cold water to stop the cooking process
– stir-fry – a cooking technique in which ingredients are quickly fried in a small amount of oil while being stirred in a wok or skillet
– oyster sauce – a sauce made from oysters and seasonings, commonly used in Asian cuisine

Suggested related links:
Bloom: Az eredeti cikk forrása és a műsor hivatalos weboldala.