Kendrick Lamar Uppinálja a Kanadai Kínai Étterem Vonzerejét Toronto-ban

Míg néhány torontói helybélinek talán ellentmondóan hat Kendrick Lamar “Euphoria” című számára, egy helyi vállalkozó jól jár a K. Dot által Drake ellen mondott disszköltőséggel.

Ez azért van, mert a már említett számban Lamar a következő sorokat rappeli: “New Ho Kingben eszek sült rizst szósszal és egy fegyverrel a zsebemben.”

A New Ho King egy kínai étterem Toronto Chinatown negyedében, amely egy jól ismert éjszakai harapnivaló hely 6-os számjegyen, és 1975-ben nyílt meg.

A CityNews torontói hírhálózat találkozott Johnny Luval, a New Ho King tulajdonosával, aki szerint az üzlet jól áll Kendrick névemlítése miatt, és rengeteg ötcsillagos értékelés érkezett a Comptoni legendára hivatkozó rajongóktól.

“Ezen a reggelen sokan írtak nekem, hogy ez az étterem az öné? Igen. És’ neki mondta a szám, jó ételt és rizst a séffel, a séffel egyre több rizst kap, az lesz nagyon elfoglalt!” – kezdett bele Lu. “Látom, Kendrick jó fej. Istenem!”

A CityNews pedig beszámolt azokról a lakosokról, akik Kendrick rajongóként utaztak el, hogy kipróbálhassák a sült rizses ételt, amit Lamar javasolt a számában.

„Azért jöttem Markhamből, hogy megnézzem ezt a sült rizst” – mondta egy rajongó. “Kendrick Lamar, ember. Tisztelni kell K. Dot-t, ember. Mióta kiadta a diss tracket, azt mondtam, ‘meg kell látogatnom ezt a helyet’.”

Néhány rajongó úgy véli, hogy Kendrick csak játékosan piszkálta Draket Toronto helyi szókincsével, míg mások azt sejtik, hogy ez lehet egy alattomos utalás 2009-es fegyveres rablására a 6-osban.

“Szerintem nem sok ember vette észre ezt a sort Kendrick disszel kapcsolatban, miszerint Drake állítólagos rablója, Sizzlac, 2010-ben találkozott Drakéval. Kendrick azt mondja: “Szósszal és fegyverrel, barátom”, Sizzlac megszökött (szó szerint “elégből áztatta”) azzal a fegyverrel, amit a rabláshoz használt Drakeon” – írt egy rajongó az X-nek.

Drake beszélt a rablásról 2010-ben az GQ-nak, azt mondva, hogy ez “becsapás” volt. A rablók állítólag “lövéssel mentek az autó ablakához, és kinyitották az ajtót”, miközben követelték azt a nyakláncot, amit Lil Waynetől kapott.

Drizzy látszólag utalt az incidensre a Dark Land Demo Tapes “From Florida With Love” című számában. “Weezy lejátszotta nekem azt a szart Kobéval az autóbuszon / Kiment és vett egy nyakláncot nekem, fel kellett adnom / A srácok pisztolyokkal megpakolták a teherautómat célozva rám / És te tudod, hogy ottvan bennünk a tanulság” rímel.

Lamar fokozta a hangulatot egy kicsivel a “Eufória” című romboló hatású, hat perces disszejében kedden (április 30.), válaszolva Drake “Push Up” című számára. Most a labdát a kézben tartja a 6 Isten, ahogy elképedve várják a rajongók az ő következő lépését.

Nézd meg a CityNews felvételt a New Ho Kinggel kapcsolatban az alábbiakban.

Gyakori kérdések (FAQ) kissé torontói disszköltőséges Kendrick Lamar “Euphoria” című számával kapcsolatban:

1. Mi az a New Ho King és hol található?
A New Ho King egy kínai étterem, mely Toronto Chinatown negyedében található. Az étterem neve jól ismert a helyiek körében, és 1975-ben nyílt meg.

2. Miért említi Kendrick Lamar a New Ho Kinget a “Euphoria” című számában?
Kendrick Lamar a számában rapeli a következő sorokat: “New Ho Kingben eszek sült rizst szósszal és egy fegyverrel a zsebemben.” Úgy tűnik, hogy ez a sor Drake, a helyi rapper elleni dissznek tekinthető, azonban van, aki csak játékos piszkálásnak értékeli.

3. Milyen reakciókat váltott ki Kendrick említése a New Ho Kinggel kapcsolatban?
Johnny Lu, a New Ho King tulajdonosa szerint az étterem sok ötcsillagos értékelést kapott és rengeteg rajongó látogatott el az étterembe a dissz megjelenése óta.

4. Miért utaznak oda Kendrick rajongóként?
Kendrick Lamar rajongói úgy érzik, hogy a sült rizs, amit a számában javasol, kipróbálása a rapper tisztelgése és az ő utalása rá.

5. Milyen összefüggés lehet a szám és Drake korábbi rablása között?
Van, aki úgy véli, hogy Kendrick Lamar a számában Drake korábbi rablására utal, melynek során egy fegyverrel követelték tőle a nyakláncot.

6. Hogyan reagált ezekre a disszre Drake?
Drake válaszul a “Push Up” című számmal reagált. Emellett a Dark Lane Demo Tapes albumán található “From Florida With Love” című számban is utalt az incidensre.

Kapcsolódó linkek:
CityNews – New Ho King cikk
New Ho King