Az Array 36: A tökéletes Shanghainese ételélmény

A San Gabriel-i Array 36 étteremben választhatunk számos tenger gyümölcseit tartalmazó étel közül, azonban a vendégek kedvence a Signature Roast Duck. Az étterem egyedi felszolgálással készíti el ezt az ínyencséget. Az előkészítő kocsi folyamatosan mozog, és amikor a kacsát hozzák, egy flambírozható italt öntenek rá, majd a kispisztoly segítségével meggyújtják – mindez egy lenyűgöző show műsor a vendégek asztala mellett.

A roston sült kacsa bőrrészei összeállítva egy tányéron, hoisin mártással és zöldségekkel kínálják, vékony, ízletes palacsintákkal együtt. Ezután a hús darabokra lesz vágva, majd egy füsttel teli üvegdomb alatt helyezik el – a vágásokat illatossá téve. Végül a kacsa zsírját, valamint a maradék, ízletes részeket tojással keverik össze – ez az egyik nagyszerű hagyomány a pekingi kacsa házakban – és tökéletes utóétele a fogásnak. A meglepő az, hogy ezekért a fenséges ételekért csak 68 dollárt kell fizetni egy fél kacsa esetében, és 98 dollárt egy egész kacsaért. Ez elég meglepő a magas színvonalú kínai ételek világában, ahol a népszerű gőzölt zsemle boltokban sem kerül többe 20 dollárnál egy tányér.

A csoportunkban két ember kínai származású volt, és Kínában született és nevelkedett. Ők rendeltek a csoportnak. Mi kipróbáltuk a Shanghai-stílusú scallion oil chicken-t – alapvetően forralt madár sok csonttal. Volt feketegomba, amelyet yuzu citrusfélével ízesítettek – egy nagyszerű érintés. Kipróbáltunk Franciaországi stílusú szecsuáni marhacombot – egy olyan ételt, amelynek nemzetiségi megbízhatósága volt. Volt pásztorpisztráng, amely nem volt olyan jó, mint a szushibárokban megtalálható feketepisztráng. Volt gőzölt rákok tojással tálalva – minden embernek finom, ünnepélyes kanálnyi mennyiség. És természetesen voltak csípős rákmáj és folyami rákból készült bucis tésztafélék. Valamint sült tavaszi tekercsek rákmájjal és zöldhagyma olajjal. És sült rizs rák hússal és zöldhagyma olajjal. Nem gondolom, hogy ez a lakoma annyiba került, mint az a Vegas-béli, azonban a társaság rendelt néhány üveg bort. Ezek az árak összeadódnak.

Az Array 36 étteremben felsőfokú Shanghainese ételélményt kapunk. Ez azért is kiemelkedő, mert eddig életem során számos kínai lakomán vettem részt. És ez azon 36 étel közé tartozik, amelyet kóstolnunk kell – azért, hogy elérjük a különféle ízeket és textúrákat. Nem tudom, mi történik, amikor elérik a 36-ot. Szerencsére még sokáig nem tartok ott.

Merrill Shindler ételkritikus Los Angeles-ben található. Email: [email protected].

San Gabriel-i Array 36 étterem: A San Gabriel-i Array 36 étterem egy kínai étterem, amely különleges ételeket kínál, többek között a Signature Roast Duck-ot.

Signature Roast Duck: Az Array 36 étteremben kapható egyedi roast duck étel, amelyet egy különleges felszolgálással készítenek.

Flambírozható ital: Az Array 36 étteremben használt ital, amelyet flambíroznak és a roast duck-ra öntenek, hogy lenyűgöző showt nyújtsanak a vendégeknek.

Hoisin mártás: A roast duck ételhez használt szójaszósz alapú mártás.

Pekingi kacsa: Egy kínai hagyományos étel, amelyet az Array 36 étterem egész kacsája utánkövet. A hús mellett a maradék ízletes részeket is felhasználják.

Shanghai-stílusú scallion oil chicken: Egy shanghai stílusú étel az Array 36 étteremben, amely fűszeres csirkehúst tartalmaz.

Feketegomba: Az Array 36 étterem által használt ízesítő, amelyet a Shanghai-stílusú scallion oil chicken-ben találhatunk.

Szechuani marhacomb: Az Array 36 étteremben kapható marhahúsétel a Szechuan tartárral.

Pásztorpisztráng: Halétel az Array 36 étteremben, amely nem volt olyan jó, mint a szushi bárokban megtalálható.

Gőzölt rákok tojással: Az Array 36 étteremben kapható gőzölt rák, amelyet tojással tálalnak.

Csípős rákmáj: Egy rákmájból készült étel az Array 36 étteremben.

Bucis tésztafélék: Az Array 36 étteremben kapható rákból készített tésztafélék.

Tavaszi tekercsek rákmájjal: Sült tavaszi tekercsek az Array 36 étteremben rákmájjal.

Sült rizs rákkal: Az Array 36 étteremben kapható sült rizs rákkal.

Vegas: Las Vegas.

Merrill Shindler: Egy ételkritikus Los Angeles-ben.

A cikk teljes szövege itt olvasható: <a href=https://www.dailybreeze.com/2017/01/06/array-36-has-you-covered-for-deep-chinese-dining-dish-by-dish link name