Új Dim Sum Élmény Nyílt Peter Chang Új Vendéglőjében

Az acélt szakács Peter Chang és lánya, Lydia Chang, ma megnyitotta a NiHao-t a Virginia állambeli Arlingtonban. Az egész napos modern kínai koncepció kiemelkedően a Sichuan konyhára helyezi a hangsúlyt, kis, megosztható fogásokkal, amikben a híres séf jellegzetes paprika és fűszerhasználata dominál.

Ez az második NiHao fogászat, az első Baltimore-ban található – és Chang második vendéglője itt, miután az ő népszerű és önálló vendéglője már 2015 óta üzemel a Lee-Harrison Bevásárlóközpontban.

Az új NiHao fogászatra legalább 2023 eleje óta készülnek. Az étlap, amely a dim sum és kis fogásokra összpontosít, tartalmaz egy Clay Pot Noodle Soup-ot, amely Amish csirkéből készült, autentikus Sichuan specialitásokat, különböző gombócokat és aláírt koktélokat.

Az étteremben beltéri helyek vannak több tucat vendégnek, valamint belső és külső bárpultok, amelyek előrényítható ablakkal rendelkeznek. Hétfőtől szombatig 11.00-tól este 10.00-ig, vasárnap 11.00 és este 9.00 között nyitva tart.

Az NiHao közeli található néhány újdonságként az épületre költöző vállalatokkal, ideértve a Tacombi-t, a Mah-Ze-Dahr-t és az Alamo Drafthouse Cinema-t.

Továbbiak alább a sajtóközleményben olvashatók.

Ma James Beard-díj felkészülésénél Peter Chang és lánya üzleti partner Lydia Chang megnyitja a NiHao-t az amerikai Arlington, Virginia államban, a National Landing negyedben. A 1550 Crystal Drive-on található egész napos, modern kínai koncepció kiemeli a Sichuan konyhát kis, megosztható tányérokkal, amelyekben a híres séf jellegzetes paprika és fűszerhasználata dominál. Az NiHao Peter Chang második vendéglője Arlingtonban és a Baltimore-i helyszín párja, amely ugyanazon a néven működik. Erik Bruner-Yang, az elismert séf és a Chang család barátja szintén részt vesz az új koncepcióban mint társ.

CSAPAT
Peter Chang, aki Hubei tartományban született és nőtt fel, egy fiatal felnőttként költözött Chengduba, Sichuan tartomány fővárosába, hogy klasszikus kínai főzőiskolákban tanuljon. Ott fedezte fel szeretetét a Sichuan bors, a csilipaprika és a savanyúság iránt, amikre az alapvető hozzávalókat ragyogóvá teszik. Közel 30 évvel ezelőtt jött Washington D.C-be, mint a kínai nagykövet személyes séfje, mielőtt építette volna étterembirodalmát. Rajongók éttermei miatt látogatják, ahol a szárazon sült karfiolt és tengeri ételeket, a málás ízesítésű ételeket, valamint a wuhan-i szezámmagos tésztát, egy ételt az otthonából származó ételét kóstolhatják meg. Lisa, a felesége, aki kínai cukrász, egy aláírt menüt alkotott, a buborékos palacsintát, amely segített népszerűvé tenni éttermeiket. Hosszú ideje közös a partnerük mind a konyhában, mind a családban.

Lydia Chang a Peter Chang Vendéglő Csoport üzleti partnerének és társ-tulajdonosának neve. Peter és Lisa Chang lánya. Hubei tartományban született, már gyermekkorában különleges összetevőkkel és ízekkel találkozott szülei főzése során. Az elmúlt évtized során több mint öt étteremmel növelték a Peter Chang Vendéglő Csoport növekedését, középpontban a Chang Chang (az első és egyetlen étterem a kerületben), Mama Chang, Q by Peter Chang és a NiHao.

ÉTLAP
Az egész napos modern kínai étel menüje eltér azonos nevű baltimore-i társától, a fő hangsúly a kis, megosztható tányérokon és az ízes, merész ízekre kerül. Kiemelkedő fogások közé tartozik a Clay Pot Noodle Soup, amely Amish csirkével készült, a Sichuan specialitások, mint a Husband and Wife Tripe & Tendon Slices-szal, amelyben szeletelt marha bele van forgatva aprított földimogyoróba, szezámmagba és csiliszószba; Mala Sertés Bordák & Sült Krumpli, Guangdong Marha Tartós Chilivel és Hagymával; valamint vegetáriánus tapasok, mint a Mapo Tofu, amelyet piaci babpasztával, szójaszósszal és fekete bab szószával, illetve a Farmer’s Stir Fry-t, tojással, tofu bőrrel, jalapenóval, zöld paprikával és kínai zellerrel. Az NiHao étlapján szerepelnek gőzölt és serpenyőn sült gombócok is, beleértve a jellegzetes Garnélarákos Chive Gombócokat és a Shanghaji Tészta Gombócokat. Az NiHao Lunar kemény szörpöt is kínál, ami egy ázsiai-amerikai tulajdonban lévő ital vállalat, amely valódi gyümölcslével és prémium ázsiai összetevőkkel készül, valamint helyi sört, poharas borokat, baijiut és egy sor aláírt koktélt, amelyek kínai filmekről kaptak nevet, beleértve a Zöld Borsos Tündérlót, Ming River Baiju, Tequila és Lime, és a Szemem Almája, Sochu, Szilva Bor, Campari és Gyömbér. Az desszert kínálatban találunk Rizslisztes Ragacsos Tortákat barna cukorral.

NIHAO ARLINGTON RÓL
Az NiHao hétfőtől szombatig 11.00 és este 10.00 között, vasárnaponként 11.00-től este 9.00 óráig tart nyitva. A NiHao név egy kínai üdvözlést jelent, egy “Hello”-t és egy alkalmi jegyeskedést, amely általában egy “Megvacsoráztál már?” követi. Az elmúlt néhány évtizedben, a kínai népesség migrálódásával az ételek is megváltoztak, hogyan néznek ki és hogyan ízlenek, de az “NiHao” kifejezés mindig változatlan maradt. Az “NiHao” mondása lehetővé teszi az embereknek az egykapcsolatot – étel, ital és beszélgetés útján. Az NiHao címe: 1550 Crystal Drive, Ste F, Arlington, VA, 22202.

A NiHao egy új, egész napos modern kínai étterem, amelyet Peter Chang séf és lánya, Lydia Chang nyitott meg Arlingtonban, Virginia államban. Az étterem fő hangsúlyt fektet a Sichuan konyhára, kis, megosztható fogásokkal, amelyekben a paprika és fűszerek dominálnak. Ez már Peter Chang második vendéglője Virginia államban. Az új étterem 2023 eleje óta készült, és tartalmaz egy változatos étlapot, amely dim sum és autentikus Sichuan specialitásokat kínál, valamint különleges koktélokat.

Az étteremnek bel- és kültéri asztalai vannak, és a nyitvatartás hétfőtől szombatig 11:00-től 22:00-ig tart, vasárnap pedig 11:00-től 21:00-ig. Az étterem elhelyezkedése közel van más vállalatokhoz, mint a Tacombi, a Mah-Ze-Dahr és az Alamo Drafthouse Cinema.

Peter Chang szakács a Hubei tartományból származik, és a Sichuan konyhára specializálódott. Közel 30 éve Washington D.C.-be költözött, mielőtt étterembirodalmat épített volna. Az étterem legnépszerűbb ételei közé tartozik a szárazon sült karfiol és tengeri ételek, a málás ízvilágú ételek és a wuhan-i szezámmagos tészta. Lisa, Peter Chang felesége, kínai cukrászként működik, és a buborékos palacsinta egyik aláírt menüje.

Lydia Chang a Peter Chang Vendéglő Csoport üzleti partnerének és tulajdonosának neve. Ő már több étteremben is segített a vállalat növekedésében.

Az étterem étlapján szerepelnek különböző fogások, mint például a Clay Pot Noodle Soup, a Sichuan specialitások és gombócok. Emellett különleges koktélok, helyi sörök, borok és baijiu is kaphatók.

Az étterem címe: 1550 Crystal Drive, Ste F, Arlington, VA, 22202.

Források:
dc.eater.com