Az újjászületett China Max újraindul 2024 augusztusára

A China Max újjászületése kapcsán újabb részletek láttak napvilágot, mely szerint a hely augustusztus 2024-re nyitja meg újra kapuit. Míg az eredeti étterem, mely 2020-ban pusztító tűz áldozatává vált, naponta 3 óráig kínált dim sum-ot, az új változat már a reggelitől a vacsoráig folyamatosan frissen készített dim sum-okat kínál majd, emellett pedig egy magasabb szintre emelkedett kínai ételek választékával is várja majd vendégeit.

Az új tulajdonosok szoros együttműködésben dolgoznak az eredeti tulajdonossal, Cindy Woo-val, aki férjével együtt alapította meg az emblematikus Convoy District éttermet 1983-ban. Habár Woo eredetileg újjá akarta építeni és újranyitni az éttermet, ő és férje végül eladta az üzletet annak a csoportnak, amely a közeli kantoni étterem, a Taste of Hong Kong tulajdonában van. Amikor a China Max ezen a nyáron újraindul, sok korábbi séfje, menedzsere és felszolgálója is vissza fog térni.

Az étterem mögött álló csapat hatalmas étteremtapasztalattal rendelkezik, ide tartozik Shuai Liu és Yingkang Lu is, akiknek családja több nagy vendéglátó-ipari termeket működtet Wuhánban. A harmadik partner, Yukun Sun több éttermet és karaoke bárt is tulajdonol Kínában, köztük egy elegáns, minőségi kínai éttermet is Kunmingban, Kína Yunnan tartományának fővárosában. A csoport elmondta az Eaternek, hogy nagyon izgatottak, hogy újra elhozhatják a China Max-ot, hiszen tudják, mennyire szerették az emberek a közösségben.

Az étterem kétszintes, többmillió dolláros felújítása magában foglalja az első emeleten elhelyezkedő fő étteremét, valamint az emeletre tervezett területet, ami bérelhető lesz bankettek, esküvők és ünnepségek számára akár 300 fős részére is. A China Max visszatér a híres tenger gyümölcsei és kantoni ételek mellett, melyek miatt hírese volt, a tulajdonosok azonban, akik San Francisco, Los Angeles és Las Vegas kínai éttermeiben jártak kutatóúton, újra elegáns gasztronómiai élményt kínálnak majd kóstoló menüvel, bor párosítással.

A csoport azt tervezi, hogy további kínai éttermeket nyit San Diegoban, beleértve a Északi megyében nyíló jövendő gőzölt tészták helyét is. Az három tulajdonos közül ketten jelenleg is működtetik a Kanpai BBQ-t Kearny Mesában. A China Max visszatérésével és kantoni menüjével a csapat elárulta, hogy tervezik a Taste of Hong Kong fókuszának megváltoztatását is. Bár ez még fejlesztés alatt áll, egy modern verziójává válhat egy cha chaan tengnek, a Nyugati hatású étkezdéknek, amelyek hosszú történelemmel rendelkeznek Hong Kong ételkultúrájában.

A China Max étterem újranyitásának részleteit közölték, és az új étterem 2024. augusztusában fogja ismét megnyitni kapuit. Az eredeti étterem naponta 3 óráig kínált dim sum-ot, míg az új változat a reggelitől a vacsoráig folyamatosan frissen készített dim sum-okat kínál majd, valamint magas szintű kínai ételeket is.

Az étterem új tulajdonosai szorosan együttműködnek az eredeti tulajdonossal, Cindy Woo-val, aki férjével alapította az éttermet 1983-ban. Habár Woo eredetileg újra akarta nyitni az éttermet, végül eladta azt annak a csoportnak, amely a Taste of Hong Kong éttermet is birtokolja. Amikor a China Max visszanyit, sok korábbi séfje, menedzsere és felszolgálója is visszatér majd.

Az étterem mögött álló csapat nagy étteremtapasztalattal rendelkezik, többek között Shuai Liu és Yingkang Lu, akiknek családja több éttermet működtet Wuhánban. A harmadik partner, Yukun Sun pedig több éttermet és karaoke bárt is birtokol Kínában. A csoport nagyon izgatott, hogy újra elhozhatják a China Max-ot.

Az étterem társalgójában bérelhető terület is lesz, amely akár 300 fő részére is alkalmas bankettek, esküvők és ünnepségek számára. A China Max visszatér a híres tenger gyümölcsei és kantoni ételek mellé, ugyanakkor az új tulajdonosok új, elegáns gasztronómiai élményt terveznek, kóstoló menüvel és bor párosítással.

A csoport tervezi további kínai éttermek megnyitását San Diegoban, beleértve a gőzölt tészták helyét is. Ketten a három tulajdonos közül jelenleg is működtetik a Kanpai BBQ-t Kearny Mesában. A China Max visszatérésével és a kantoni menüvel a csapat tervezi a Taste of Hong Kong fókuszának megváltoztatását is, amely egy modern verzióvá válhat egy cha chaan tengnek.

Kulcsszavak és szójárások definíciói:

– Dim sum: Kínai ételkülönlegesség, kis méretű gőzölt vagy sült étel.
– Kantoni étel: Kínai konyha déli régióból származó ételek.
– Bankett: Nagyobb méretű ételmegbeszélés, ünnepség vagy esemény.
– Esküvő: A házasságkötés ceremóniája.
– Ünnepség: Speciális esemény vagy ünnepi alkalom.
– Étteremtapasztalat: A vendéglátóipar területén szerzett tudás és tapasztalat.
– Elegáns gasztronómiai élmény: Stílusos és magas színvonalú étkezési élmény.
– Kóstoló menü: Rövidített menüválaszték, amelyben kisebb adagok vannak az ételekből.
– Bor párosítás: Az ételhez illő bor kiválasztása és fogyasztása.
– Cha chaan teng: Hong Kongban népszerű étkezési hely, ahol olcsó, nyugati hatású ételeket szolgálnak fel.

Javasolt kapcsolódó linkek:
chinamaxrestaurant.com – China Max étterem hivatalos weboldala (a cikkben említett China Max).
tasteofhongkong.com – Taste of Hong Kong étterem weboldala (a China Max tulajdonosa).
kanpaitogo.com – Kanpai BBQ étterem weboldala (a tulajdonosok másik étterme).