Egy exkluzív kínai étterem a szíve városának

Az új kiemelt éttermünk felfedezésére indultunk az üzleti sikerszériák közepette. Auckland legújabb kulináris remekművébe, a Huami-ba érkeztünk. A kulturált környezet és az exotikus fogások vártak minket az étterem hírneve és a kínálati árak alapján egyaránt.

Már az ajtónál hosszú sor fogadott minket egy szerda déli óráján, ami meglepő volt, de a várakozási idő csak pár perc volt. Végül egy kedves pincér vezetett minket szép terített asztalhoz a központi étterem részén. Az aucklandi éttermek fantasztikus tulajdonsága az, hogy itt az egész világot bejárhatod az ételek és a pincérek segítségével.

Személyes hangszóró használata mellett úgy gondoltam, hogy az étterem közepén kellene helyet foglalni a zajos társasági eseményekhez. Elsődlegesen azonban érdekelt, hogy megérje az élmény árát, mivel a Huami 2021-ben Auckland legjobb étterme lett. Az árainak hiánya miatt sok ételt és italt rendeltünk, mint például a ropogós garnélás gombócok vagy az ízletes kacsamell. A kacsamellet a legjobbnak találtam, minőségi és ízletes volt az itt felszolgált kemény tésztából készült wontonban. Az étterem büszkélkedhet Új-Zéland egyetlen kereskedelmi fafűző kacsasütő kemencéjével, ahol még a feijoa gyümölcs is identitást ad a sütés során. Az itt felszolgált híres siew mai gőzgombócok, melyeket más helyeken is meg fogok kóstolni a jövőben.

A főételek közül az egyszerű, Hong Kong-i stílusban készült tojásos wok-fasírt tésztát választottuk, amely kellemesen visszafogott ízével nyűgözött le bennünket. Azóta, hogy 2005-ben a Herald szerkesztője voltam, mindig hiányzik a közelben található ételekkel ellátott ételteraszról kapható Singapore-stílusú tészta. Az az egyedi élmény megszűnt, amikor az ételtár eladásra került. Még mindig jobban szeretném enni, mert a finom ízek és a gazdag fűszerkeverék emlékezetes volt.

Elkísértük a főételek mellett a mānuka mézzel leöntött char siew sertéshúst, amit pikáns mustármártással szolgáltak fel. Az én szokásos sertéshúsa száraz, vörös és néha kicsit rágós. De a Huami-ban valóban megtapasztalhattam, hogy milyen igazán jó kínai étel. Az étteremben magas szintű szolgáltatást nyújtanak, és erre utal a bőséges választék a borok között is, melyeket a mester szomeljeier Cameron Douglas gondosan válogat.

Amikor már nem igazán fértek bennünk az ételek, Neil rendelt sült puhatestű csirkét, és a zöld tea brûlée mandarin lekvárral étel utána desszertként. Bár már eléggé tele voltam, mindkettő finom volt és igazi különlegességnek számított a különleges étlapon. Ha üzleti eseményekre kerül a sor, akkor egy privát étteremben tudjuk majd folytatni az eseményt. A Huami kiemelkedő választás üzleti ebédek és vacsorák számára. Azért kérlek, vigyázz, hogy a 2009-es Grange borát ne kérjék, hacsak a céges hitelkártyád nincs gyenge felügyelet alatt.

Gyakran Ismételt Kérdések (FAQ):

1. Mi a Huami étterem?
A Huami Auckland legújabb kulináris remekműve, amely exotikus fogásokat kínál kulturált környezetben.

2. Miért hosszú a sor az étterem ajtajánál?
A Huami nagyon népszerű és gyakran zsúfolt, különösen a kedvenc ételek és a jó árak miatt.

3. Mi a különlegessége az aucklandi éttermeknek?
Az aucklandi éttermek megismertetnek az egész világ konyhájával az ételeik és a pincérek segítségével.

4. Milyen ételeket kóstoltak az étteremben?
A cikk szerint különféle ételeket és italokat fogyasztottak, például ropogós garnélás gombócokat, ízletes kacsamellét, tojásos wok-fasírt tésztát és char siew sertéshúst.

5. Miért kiemelkedő választás a Huami üzleti ebédek és vacsorák számára?
A Huami magas szintű szolgáltatást és bőséges borválasztékot kínál, ami tökéletes választássá teszi az üzleti eseményekhez.

Kulcsszavak és szleng:

– Huami: Auckland legújabb kulináris remekműve
– exotikus fogások: különleges vagy nem megszokott ételek
– kulturált környezet: elegáns és kellemes környezet
– étlap: az étterem által kínált ételek listája
– hallomás, duruzsolás: noise, zsúfoltság
– egyszerű, Hong Kong-i stílusban készült tojásos wok-fasírt tészta: egyszerűen elkészíthető tészta Hong Kong-i stílusban
– mānuka mézzel leöntött char siew sertéshús: char siew sertéshús, melyet mānuka mézzel öntöznek le
– pikáns mustármártás: mustármártás, amely pikáns ízű
– privát étterem: korlátozott hozzáférésű étterem
– üzleti ebédek és vacsorák: üzleti rendezvények során történő étkezések
– Grange bor: a Huami étteremben kapható különleges bor

Kapcsolódó linkek:

Huami étterem
Auckland turisztikai információk