Charley Mom: Egy kínai étterem bezárása után a helybéliek más lehetőségeket keresnek

A híres Charley Mom étterem bezárta kapuit, miután 36 évig szolgálta az UES-t. Az étterem, amelynek címe az 1580 York Avenue (83. és 84. utca között) volt, híres volt leveseiről, különösen a wonton és a hot and sour levesekről, valamint gyors takeaway és házhozszállítási szolgáltatásáról.

A Charley Mom gyors kiszállításáról a Yelp értékelői azt jegyezték meg, hogy “A leggyorsabb kiszállítás, amit valaha láttam” és “Az ételem néhány percen belül készen állt, miután megrendeltem”.

Beszéltünk a Charley Mom étteremmel közös címen lévő Dorian’s Seafood Market munkatársaival, akik azt mondták nekünk, hogy az étterem tulajdonosa úgy döntött, “bezár és nyugdíjba vonul”.

A Charley Mom egy családi vállalkozás volt, amit 1988-ban alapítottak, és “Az Olivér-választék Eastside-díj legjobb kínai étterme” címet kapta. A tulajdonos, Johnny Chan, 18 évesen (1975-ben) költözött az Egyesült Államokba, hogy megvalósíthassa az étterem nyitásával kapcsolatos álmait. Chan Hongkongban született és nevelkedett, bár családja Sanghajból származik. Ezért a Charley Mom-hoz két különböző kínai ízvilágot is magával hozott. Fiatal korában kezdett el dolgozni éttermekben, New York-i David K’s Café és Mr. Chow’s éttermekben dolgozott, mielőtt saját vállalkozásba kezdett volna. Azóta, hogy megnyitotta a Charley Mom-ot, Chan hatszor dolgozott az étteremben hetente.

A Charley Mom bezárása miatt a szomszédok más kínai éttermeket keresnek a környéken, többek között a Hunan Delight Matsuya-t, az Our New Place-t, a Pig Heaven-t, a Dragon 88-t, és a Wa Jeal-t. A szomszédok azt mondják, hogy a Charley Mom gyors takeaway és házhozszállítás, az ebédmenü ajánlatai és barátságos kiszolgálása hiányozni fog.

Charley Mom étterem: A híres Charley Mom étterem bezárta kapuit, miután 36 évig szolgálta az UES-t. Az étterem, amelynek címe az 1580 York Avenue (83. és 84. utca között) volt, híres volt leveseiről, különösen a wonton és a hot and sour levesekről, valamint gyors takeaway és házhozszállítási szolgáltatásáról.

Wonton leves: A wonton leves egy kínai leves, amelyben töltött tésztagombócok úsznak a forró alaplében.

Hot and sour leves: A hot and sour leves egy kínai leves, amely pikáns és savanyú ízzel rendelkezik, általában hús- és zöldségdarabokkal.

Charley Mom bezárása: A Charley Mom étterem bezárása miatt szomszédok más kínai éttermeket keresnek a környéken, többek között a Hunan Delight Matsuya-t, az Our New Place-t, a Pig Heaven-t, a Dragon 88-t, és a Wa Jeal-t. A szomszédok azt mondják, hogy a Charley Mom gyors takeaway és házhozszállítás, az ebédmenü ajánlatai és barátságos kiszolgálása hiányozni fog.

Johnny Chan: A Charley Mom tulajdonosa, Johnny Chan, 18 évesen (1975-ben) költözött az Egyesült Államokba, hogy megvalósíthassa az étterem nyitásával kapcsolatos álmait. Chan Hongkongban született és nevelkedett, bár családja Sanghajból származik.

Dorian’s Seafood Market: A Charley Mom étteremmel közös címen lévő Dorian’s Seafood Market egy másik üzlet a környéken.

Yelp: A Yelp egy online értékelési és ajánlási platform, ahol az emberek értékelhetik és véleményezhetik az éttermeket, üzleteket és szolgáltatásokat.

Hunan Delight Matsuya: Hasonló kínai étterem, amelyet a környéken az emberek ajánlanak a Charley Mom után.

Our New Place: Egy másik kínai étterem ajánlása a környéken.

Pig Heaven: Egy további kínai étterem ajánlása.

Dragon 88: Egy másik alternatíva a környéken található kínai éttermek közül.

Wa Jeal: Egy másik kínai étterem, amelyet a szomszédok ajánlanak.