Felfedezzük a Dundi Dundi Xiang különlegességeit

Egy hosszú orrú, fa szerkezetekkel teli étteremben ülve már látom, hogy az elvárásaim nem túl magasak, de még mindig optimistán várakozom, hogy kipróbáljam ezt az érdekes kaját. Megkérdezem az ott dolgozó személyzetet, hogy honnan származik ez az étel. A válasz, hogy Kínából. Majd megkérdezem, hogy Kínában hol lehet kapni ezt az ételeket. Az a válasz, hogy mindenhol Kínában.

Amikor az étel a asztalom felett lógva végezte, már a csípős sült sertéshússal vagyok elfoglalva. Az étel finoman sült hússzeleteket tartalmaz, fűszeres paprikaszeletekkel keverve, ami sokkal jobban ízlik, mint az összetevők külön-külön.

Az étterem személyzete ezt az ételt szeretné kiemelni. Ahogy belépek a helyiségebe – és meglepetéssel veszem tudomásul, hogy a vendéglátóhely nyitva van, bár kívülről sötétnek tűnt, és az összes glasgow-i kínai közösségnek úgy tűnik, itt van – az egyetlen dolog, amiről a személyzet szeretne beszélni, az a csípős íz.

Szereted a csípős ételeket? Igen, mondok. Nagyon csípős, ragaszkodnak hozzá. És így megy tovább, amíg ténylegesen fel nem veszik a rendelést, és aztán már a saját felelősségemre eszik.

Ez a sertéshús valóban csípős, de nem túl csípős. Néhány fekete bab úszkál az edény alján, talán valami rizsbort is tartalmaz, határozott íze van a chili paprikának, de nem túl csípős.

Elkérdezem az éppen előttem álló vidám személyzettől, hogy mi más van benne. Semmi más, mondja nekem, de ez a sertéshús be volt pácolva.

Ami a pácolást illeti, a zelleres tofu ételben is van valami titkos íz. Az a magyarázat, hogy az tofu ötfűszeres páclében van, és különleges típusú tofu, ami szárazabb és hússzerűbb, mint a szokásos.

Na mindegy, mostmár az az érdekesebb lehetőség bent van az asztalomon, amíg azt nem látom, már nem is vágyom rá. De mégis megkóstolom. További meglepetések. Nem olyan mint a naan kenyér, még csak nem is rácsos, inkább egy roppanós, buborékos, vékonyra sütött textúra érzés, talán hasonlóan egy vékony paratha-hoz, enyhén édes ízzel.

Gyakori kérdések (FAQ) az étteremmel kapcsolatban:

1. Honnan származik az étel?
Az étel Kínából származik.

2. Hol lehet ezt az ételt Kínában kapni?
Az ételt szinte mindenhol Kínában lehet kapni.

3. Milyen összetevőkből áll az étel?
Az étel finoman sült hússzeleteket tartalmaz, fűszeres paprikaszeletekkel keverve.

4. Milyen íze van az ételnek?
Az étel csípős ízű, de nem túl erős. A chili paprika határozottan érezhető benne.

5. Mi más van az ételben?
Az ételben még fekete bab és valószínűleg rizsbor is található. A sertéshús be volt pácolva, így van határozott íze.

6. Milyen a textúrája az ételnek?
Az étel egy roppanós, buborékos, vékonyra sütött textúrával rendelkezik, hasonlóan egy vékony paratha-hoz.

Kulcsszavak és kifejezések meghatározása:

– Ötfűszeres páclé: Egy fűszeres, ízesített folyadék, amelyet ételmarináláshoz vagy pácoláshoz használnak.

Ajánlott kapcsolódó linkek:

Kina.hu: Magyarországon található kínai éttermek és kaja weboldala.

Kinakaja.hu: Kínai ételekhoz kapcsolódó információk és receptek magyar nyelven.

Kína – Wikipédia oldal: Kína történelmének, kultúrájának és gasztronómiájának részletes leírása.