Discover the Delights of Leshan Qiaojiao Beef at True Shan

Sichuan cuisine is often remembered for its fiery and numbing flavors, but there is so much more to it than just spice. True Shan, Shanghai’s first True Shan hotpot restaurant, aims to redefine the perception of Sichuan food by introducing diners to the delightful world of Leshan Qiaojiao Beef.

Decades ago, a resourceful physician in Leshan Suji Town near the lake discovered a way to repurpose beef offcuts and entrails that would otherwise go to waste. He boiled them with his medicinal concoctions and to his surprise, the resulting soup not only tasted delicious but also had healing properties. This unique discovery led to the birth of a local culinary specialty that attracted a loyal following.

The dish became so popular that the restaurant couldn’t accommodate all the visitors, leading many to enjoy it while standing, with their feet resting on a beam. This gave rise to the name “Qiaojiao,” meaning “lift feet” in Chinese. It symbolizes the humble beginnings of this now-iconic dish.

True Shan, inspired by the rich culinary heritage of Leshan, offers an unforgettable dining experience. Nestled in a tranquil setting with soft lighting, the restaurant evokes the feeling of being surrounded by nature. Fresh vegetables, mushrooms, and tender buffalo meat are carefully cooked in a fragrant broth, ensuring that each bite is bursting with authentic mountain flavors.

True Shan’s mission is to preserve this intangible culinary tradition and share it with customers who long for a taste of nature’s bounties. Whether you’re a Sichuan cuisine enthusiast or simply seeking a unique dining experience, True Shan invites you to embark on a gastronomic journey to discover the true essence of Leshan Qiaojiao Beef.

Visit True Shan today to savor the delectable flavors of Leshan Qiaojiao Beef. Indulge in the fragrance of nature and the taste of the mountains. True Shan awaits you.

True Shan 三出山
Nyitvatartás: 11:00 – 21:30
Cím: 铜川路699弄L4059号
Telefon: 021-6029-0135
Átlagos ár: 163 jüan (22,52 dollár)

True Shan egy úttörő étterem, ami elkötelezett amellett, hogy átformálja a Szecsuan ételekre vonatkozó percepciót és bemutassa az ételek lenyűgöző világát. A Leshan Qiaojiao marhahús az egyik fő specialitásuk.

Évtizedekkel ezelőtt, Leshan Suji városában, egy találékony orvos felfedezett egy módszert, hogy használhatóvá tegye a marhahús minden részét és beleivalóját, amelyeket máskülönben kidobnának. Ecetes főzettel forralta fel őket, és meglepetésére a kapott leves nemcsak finom volt, hanem gyógyító tulajdonságokkal is rendelkezett. Ez az egyedi felfedezés egy helyi kulináris specialitás születéséhez vezetett, ami hűséges követőket vonzott.

Az étel olyan népszerűvé vált, hogy az étterem nem tudta befogadni az összes látogatót, így sokan állva élvezték, a lábukkal egy léceken pihenve. Ez adta neki a “Qiaojiao” névet, ami “lábak felemelése” jelentésű. Ez a név jelképezi ennek most már ikonikus ételkezés szerény kezdetét.

True Shan, a Leshan gazdag kulináris örökségétől inspirálódva, felejthetetlen ételélményt kínál. Az étterem nyugodt környezetben, puha világítással elvarázsoló légkört teremt, a természet közelsége érezhető benne. Friss zöldségek, gombák, és puhán sült bivalyhús finom aromával főzve, hogy minden falat autentikus hegyi ízekkel telített legyen.

True Shan küldetése, hogy megőrizze ezt az nemtárgyiasítható kulináris hagyományt és megossza azt azokkal a vásárlókkal, akik vágyakoznak a természet ajándékainak ízére. Legyen szó Szecsuan ételek rajongójáról vagy egyedülálló ételélményt keresőkről, a True Shan meghívja Önt egy gasztronómiai utazásra, hogy felfedezze a Leshan Qiaojiao marhahús valódi lényegét.

Látogasson el a True Shan étterembe ma, hogy ízei és illatai által élvezhesse a Leshan Qiaojiao marhahús ínycsiklandozó ízeit. Merüljön el a természet illatában és az hegyek ízében. A True Shan várja Önt.

True Shan 三出山:
Nyitvatartás: 11:00 – 21:30
Cím: 铜川路699弄L4059号
Telefon: 021-6029-0135
Átlagos ár: 163 jüan (22,52 dollár)

Kulcsszavak és szakkifejezések meghatározása:
– Sichuan konyha: A Sichuan tartomány hagyományos konyhaművészete, jellemző rá a tüzes ízek és az érzéstelenítő hatás
– Leshan Qiaojiao marhahús: Egy Leshan városában született kulináris specialitás, amely a marhahús minden részét és beleivalóját felhasználja, főzetekkel főzve
– Leshan: Egy város a Sichuan tartományban, ahol kifejlesztették a Leshan Qiaojiao marhahúsét

Kapcsolódó linkek:
True Shan hivatalos honlapja
Sichuan konyháról a Wikipédián
Leshan város turisztikai oldala