A Fresh Take on Cantonese Cuisine at Summer Palace

A dish featuring a perfectly steamed soon hock with black and white fungus, red dates, and mushrooms might seem ordinary at first. However, it’s the addition of thinly sliced wind-cured three-year-old Yunnan ham that elevates the flavors to another level, adding a touch of richness and reminiscent of the classic Cantonese dish, qi lin yu.

Chinese executive chef Liu Ching Hai of the one-Michelin-starred Summer Palace, located at the Conrad Singapore Orchard, aims to redefine Cantonese cuisine with his innovative approach. He believes that the subtleties of this dish might go unnoticed by those less familiar with Cantonese cuisine.

Qi lin yu, once a staple in expensive banquets during the 70s and 80s, typically featured precious and expensive fish like dongxing grouper. Each slice of fish would be meticulously arranged with cured ham and mushrooms to recreate the fish’s body, head, and tail. While the dish has lost some of its former glory, it has found a place on Summer Palace’s menu, served in an elegant vessel from Legle’s signature Ruyi Platinum Rim collection.

Summer Palace recently underwent a comprehensive restoration along with the Conrad Singapore Orchard hotel. Designed by Matthew Shang Design Office, the new space combines ancient Chinese aesthetics with modernist design principles. Hand-painted murals by De Gournay depicting Chinese gardens adorn the walls, creating a tranquil garden atmosphere.

The main dining room no longer features wood panels and aged furniture. Instead, it embraces earthy colors, soft green hues, and neutral seafoam blue, giving a relaxed and sophisticated ambiance. Private dining rooms provide intimate spaces for guests, adorned in empire blue or a muted palette of ivory and natural tones.

The updated look of Summer Palace extends to its dinnerware, with elegant pieces from Legle’s Ruyi collection replacing the old bone china plates. The restaurant now offers a curated selection of teas at its tea bar, where guests can experience the Chinese tea ceremony or innovative craft tea-inspired cocktails.

Chef Liu has also made significant changes to the menu, focusing on deliberate simplicity and clean cooking methods. The menu now features yin and yang double-boiled soups and updated versions of classic dishes. Liu’s secret to his delicious dishes lies in keeping the food warm, ensuring that each bite is enjoyed to the fullest.

Summer Palace offers a fresh perspective on Cantonese cuisine, combining traditional flavors with modern design and culinary techniques. With its reimagined space and innovative menu, it continues to serve as a haven for those seeking a memorable dining experience in Singapore.

A cikk bemutatja, hogy a Conrad Singapore Orchardban található egy michelin-csillaggal rendelkező Summer Palace kínai végrehajtó séfje, Liu Ching Hai miként próbálja újraalkotni a kantoni konyhát. A qi lin yu néven ismert étel érdekességét egy három éves wind-cured Yunnan sonkaszelet adja, amely gazdagabbá teszi az ízeket és emlékeztet a hagyományos kantoni ételre.

A qi lin yu étel egykor az 1970-es és 1980-as évek drága bankettjeinek alapdarabja volt, és általában drága halat, mint például a dongxing spatulát tartalmazott. A hal minden szeletét gondosan elrendezték az érlelt sonkával és gombával, hogy újraalkossák a hal testét, fejét és farokát. Bár az étel elvesztett némi dicsőségét, a Summer Palace menüjén helyet kapott, elegáns edényben szervírozva a Legle aláírásos Ruyi Platinum Rim kollekciójából származó elegáns eszközökkel.

A Summer Palace nemrégiben átfogó felújításon esett át, amelyet a Conrad Singapore Orchard szálloda is követett. A Matthew Shang Design Office tervezésében készült új tér a kínai ősi esztétikát modernista designelven kombinálja. A falakat De Gournay által festett kézzel készült freskók díszítik a kínai kerteket ábrázolva, létrehozva egy nyugodt kert hangulatot.

A fő étterem már nem rendelkezik fa panelekkel és öreg bútorokkal. Ehelyett földes színekkel, lágy zöld árnyalatokkal és neutrális tengerhabkékkel köszönti a vendégeket, egy relaxált és kifinomult hangulatot teremtve. A privát éttermek intím tereket biztosítanak a vendégeknek az égkék vagy a természetes színekkel ellátott tompa paletta díszítésével.

A Summer Palace frissített külsőt is kapott étkészletek formájában, ahol az elegáns darabokat a Legle Ruyi kollekciójából választották ki a régi csontporcelán tálcák helyett. Az étterem most egy válogatott teaszortimentet kínál a teabárjában, ahol a vendégek részt vehetnek a kínai teaceremóniában vagy különleges kézműves tea-inspirálta koktélokat kóstolhatnak.

Liu séf jelentős változtatásokat hajtott végre az étlapon is, a tudatos egyszerűségre és tiszta főzési módszerekre fókuszálva. Az étlapon most yin és yang párolt levesek és frissített változatai a klasszikus ételek szerepelnek. Liu mestertitka az ínycsiklandó ételeiben az, hogy a táplálékot melegen tartja, biztosítva, hogy minden falatot maximálisan élvezhessenek.

A Summer Palace friss perspektívát nyújt a kantoni konyhára, ötvözve a hagyományos ízeket a modern design és a gasztronómiai technikák megközelítésével. Újraalkotott tereivel és innovatív menüjével továbbra is emlékezetes étteremélményt nyújt mindazok számára, akik emlékezetes étkezési élményt keresnek Szingapúrban.

Kulcsszavak és szakkifejezések definíciói:
– Qi lin yu: Qi lin yu egy hagyományos, drága kantoni halétel, melyet gyakran dongxing spatulából készítenek, és amelyet hagyományosan különleges gombával és sonkával tálalnak.
– Wind-cured three-year-old Yunnan ham: Egy három éves Yunnan sonka, amelyet hagyományos módon hagynak szárítani és érlelni, hogy jellegzetes ízvilágot és textúrát érjen el.
– Legle’s Ruyi Platinum Rim collection: A Legle étkészlet-kollekciója, amelyet a Ruyi Platinum Rim jellemzi. Ez az elegáns kollekció a Summer Palace éttermében használnak a tányérok cseréjére.
– Tea ceremony: A kínai teaceremónia, amely során egy speciális folyamatot követve készítik és szolgálják fel a teát a vendégeknek.
– Cantonese cuisine: A kantoni (guangdongi) konyha a kínai konyha egyik régiója, amelyet a tengeri erőforrások bősége és a frissesség kiemelkedő jellemzői jelentenek. Ez a konyha híres a finom és kifinomult ízek, valamint a különféle főzési technikák kombinációjáról.

Kapcsolódó linkek:
link name
link name
link name