Amerikában éttermet nyitott egy népszerű kínai food blogger

Az általa alapított Jun Bistro megnyitása különleges eredetre vezethető vissza: egyik tulajdonosa, Amy Duan kínai nyelvű szójátékkal, a „Chihuo”-val, ami annyit jelent, mint „ételszerető”, indított egy blogot, ami jelenleg több mint 1,8 millió követővel rendelkezik. “Akkor még nem ismertem fel” – mondta San José Spotlight-nak, “de az étel használtam híddá, hogy erősebb érzést keressek a befogadásról, mint új bevándorló. És hamarosan sok új bevándorló – hasonlóan hozzám – elkezdte olvasni a blogomat, hogy megismerje a helyi kultúrát.”

A blog egy egyszerű hobbi volt, amit Duan 2010-ben indított, amikor az Egyesült Államokba érkezett Sanghajból, miközben kommunikációt tanult a University of Southern California-n. Az egyetemi évei alatt a blogjában minden éttermet dokumentált, amit meglátogatott. Egy Costco hot dog itt, egy Disneyland pulyka comb ott.

Duan és a Chihuo alapítója, Cosmo Hu, Michelle Zhang, a The Society of Heart’s Delight alapítója figyelmét felkeltette, egy szervezetet, amely a kínai bevándorló közösség igényeit szolgálja. Mivel közös érdeklődést találtak egy étterem megnyitásában, elsőként egy food truck nyitását fontolgatták, mielőtt megtalálták volna a Milpitas-i helyüket.

Az étterem neve a “Jun” kifejezésből származik, amely “gomba” szót jelent. Ez a menu alapja is, Yunnan tartományé, amely több mint 900 féle gombát termesztenek.

A menüben sok gomba szerepel, de nem uralkodik el rajta. Sok olyan étel van, amely nem tartalmaz gombát, például a Cheung Fun – vastag rizstésztatekercsek és Smithfield sonka szeletek, amit egy sűrű, édes és fűszeres, szója alapú szósszal készítenek.

De amikor a gomba szerepel az ételben, általában a főszerepet játszik. Például, a lassan főzött Angus marhahús mellé végzett sokféle importált és hazai gomba enyhén pirítva és a hús mellé tálalva garatvörös Yunnan chili pácolt porokkal.

A Jun Bistro használ matsutake, shiitake, szarvasagancs és termeszgomba a Vadgomba Conserva nevű ételének, ami már most a vendégek kedvence lett. “Öt vagy hat fűszert használnak és az évszaktól és Kínából származó elérhetőségtől függően importáljuk őket. Nagyon egyszerűen készülnek, mert szeretnénk, hogy az emberek az eredeti gomba ízét érezzék.”

Az alábbiakban található egy FAQ szekció, amely az article-ben bemutatott főbb témákra és információkra épül. Továbbá megtalálhatók a cikkben használt kulcsfogalmak vagy kifejezések definíciói. Az ajánlott kapcsolódó linkek a fő domainra vonatkoznak (nem az aloldalakra), a formátum pedig a link neve. Csak akkor adjon hozzá linket, ha biztos abban, hogy az URL 100% -ban érvényes, ne adjon hozzá example.com linket. Módosítsa a hosszabb URL-eket => használjon csak linkeket a fő domainhez, ne az aloldalakra. Formázza a bekezdéseket, használjon tagokat.

Az általa alapított Jun Bistro megnyitása különleges eredetre vezethető vissza. Egyik tulajdonosa, Amy Duan kínai nyelvű szójátékkal, a „Chihuo”-val, ami annyit jelent, mint „ételszerető”, indított egy blogot, ami jelenleg több mint 1,8 millió követővel rendelkezik.

Definíció: Chihuo – ez egy kínai nyelvű szójáték, ami azt jelenti, hogy “ételszerető”.

A blogot Duan 2010-ben indította, mint egyszerű hobbit, amikor az Egyesült Államokba érkezett Sanghajból. Kommunikációt tanult a University of Southern California-n. Az egyetemi évei alatt az összes éttermet dokumentálta a blogjában, amit meglátogatott.

Definíció: Sanghaj – Kína egyik városa.
Definíció: University of Southern California – egy amerikai egyetem Los Angelesben, Kaliforniában.

Duan és a Chihuo alapítója, Cosmo Hu, Michelle Zhang, a The Society of Heart’s Delight alapítója figyelmét felkeltette, egy szervezetet, amely a kínai bevándorló közösség igényeit szolgálja.

Definíció: The Society of Heart’s Delight – egy szervezet, amely a kínai bevándorló közösség igényeit szolgálja.

Az étterem neve a “Jun” kifejezésből származik, amely “gomba” szót jelent. Ez a menü alapja is, Yunnan tartományé, amely több mint 900 féle gombát termesztenek.

Definíció: Jun – a “gomba” jelentése.

A Jun Bistro menüje tartalmaz sok gombát, de nem dominál teljesen rajta. Van sok olyan étel is, amely nem tartalmaz gombát, például a Cheung Fun – vastag rizstésztatekercsek és Smithfield sonka szeletek, amit egy sűrű, édes és fűszeres, szója alapú szósszal készítenek.

Amikor az ételben szerepel a gomba, általában főszerepet játszik. Például, a lassan főzött Angus marhahús mellé végzett sokféle importált és hazai gomba enyhén pirítva és a hús mellé tálalva garatvörös Yunnan chili pácolt porokkal.

Definíció: Yunnan – Kína egyik tartománya, ahol sokféle gomba termesztenek.

A Jun Bistro használ matsutake, shiitake, szarvasagancs és termeszgomba a Vadgomba Conserva nevű ételének, ami már most a vendégek kedvence lett.

Ajánlott kapcsolódó link: Jun Bistro – hivatalos weboldal