A kínai Hakkasan étteremben a hírhedt csomag részletei

Ahogy megérkezünk a Hakkasan étteremhez, elsétálunk mellette, mert a bejárata olyan jellegtelen. Csak a szimpla, dupla ‘k’ pillangó formájú logójuk utal arra, hogy itt vagyunk. A Google Térkép segítségével megtaláljuk az ajtót, és belépünk egy olyan helyre, ami egy nagyon elegáns wellness központnak tűnik, az érzékeinket pedig a sötét kőfalak és a jázmin illata kényezteti.

Ez a kínai lánc autentikus kantoni recepteket kínál modern vonalakkal, és népszerűnek bizonyult. Most éppen a Hakkasan Mayfair-ben vagyunk, de van egy másik áruházuk is London Hanway Place-n. Továbbá, az Egyesült Államokban, Ázsiában, Európában és a Közel-Keleten további 12 helyen találhatóak éttermeik.

A recepciós hölgynek leadva a nevünket, egy lépcsősoron leereszkedünk az étterem felé. A sötét fából készült lakkos rácsos falak és a minimális megvilágítás sofort az érzését keltezi bennünk, mintha nem vacsorára, hanem ebédre ülnénk le. Tehát miért ne kezdjünk egy koktéllal?

Az édes Pink Mojito és a Füstös Negroni felkészít minket az étkezésre. Ez különösen igaz a másodikra, amit látványosan nagy üvegedényből, egy füstfelhővel tetejével felszolgáltak.

Az izgalommal telve, hogy kipróbálhassuk a pálcikakezelési képességeinket, rendelünk néhány közös előételt, amik gyors egymásutánban érkeznek. Az Aranyos Sült Puha Pókharapcsa “tojásszőnyeggel” készült, könnyedén palacsintaszerű sült tojás szálakat tartalmaz, és enyhe csípős ízzel rendkívül finom.

Nehezen tudjuk abbahagyni az Édes Csípős Garnélákat mandulaforgáccsal, majd egy bambusz pároló kosárban megérkezik a Királykrab, és homár dumplings, a XO kagyló és garnéla shui mai, valamint a Wagyu marhahús fekete fokhagymával.

A közös főételeinkhez két jellegzetes halételt próbáltunk ki. A Sült Ezüst Tőkehal édes pezsgő és mézes mártással csöpögött, és jól passzolt a kevésbé sós Grillezett Chilei Tengeri Sügérrel brokkolival.

Végül megosztoztunk a Jivara Bombán, egy mogyorópralinés és tejcsokoládé fagylalt desszerten. Olyan volt, mint egy nagy, hűvös Ferrero Rocher. Alig tudtuk befejezni a csokoládébombát, annyira tele voltunk az ínycsiklandó ételektől.

A sötét környezetben és a hangos ütemek hallatára teljesen elfelejtettük, hány óra van. Ahogy felnézünk és kinyitjuk az ajtót, az délutáni napfényre való alkalmazkodáshoz egy percig tartott.

Azok számára, akik kedvelik a nappali szórakozást, a Hakkasan Hanway Place, a Tottenham Court Road Station közelében elindított egy Spring Lost in Shanghai brunch-t. A 128 fontos menüben egy üdvözlőkoktélt tartalmaz, valamint három fogást, amelyeket egy üveg Rock Angel, Château d’Esclans Rose kísér minden személyre. A brunch csak három közelgő szombaton érhető el – március 30-án, április 27-én és május 25-én.

hakkasan.com

A cikk alapján az alábbi gyakran ismételt kérdéseket listáztuk:

1. Hol található a Hakkasan étterem?
2. Milyen típusú kínai ételeket kínál a Hakkasan?
3. Hol találhatóak még Hakkasan éttermek?
4. Milyen koktélokat kínál a Hakkasan?
5. Milyen előételeket rendeltek a szerzők?
6. Milyen főételek kerültek megrendelésre?
7. Milyen desszertet érdemes kipróbálni?
8. Milyen programot kínál a Hakkasan Hanway Place azoknak, akik kedvelik a nappali szórakozást?
9. Mikor érhető el a Spring Lost in Shanghai brunch?

Kulcsfontosságú kifejezések és szakkifejezések meghatározása:

– Hakkasan: A cikkben szereplő kínai étteremlánc neve.
– kínai konyha: A kínai kultúrába és hagyományokba ágyazott ételek összessége.
– kantoni receptek: A kínai kantoni konyha jellegzetes ételeinek receptjei.
– Májushalas helyen: Olyan étteremláncok, amelyek különleges halételeket kínálnak.
– koktél: Alkoholtartalmú ital, amelyet általában az étkezések előtt fogyasztanak.
– előétel: Kis adag étel, amit általában az étkezés előtt fogyasztanak.
– főétel: Egy étkezés központi része, amelynek általában húsból vagy halból álló fogások a fő összetevői.
– desszert: Édes étel, amit általában az étkezés után fogyasztanak.

Kapcsolódó linkek:

hakkasan.com (Hakkasan hivatalos weboldala)