Egy új élmény: a Si Baby-Q ételkocsi Austinban

Austin gasztronómiai élete még forróbb irányba tart tavasszal, amikor a Zoé Tong modern kínai étterem meglepő irányba terjeszkedik. Az új ételkocsi, a Si Baby-Q, Dél-Austinban található és Ázsia délkeleti ízei és texasi stílusú barbecue remekeit egyesíti. Az ételkocsi áprilistól áll meg és szolgál fel ételt az étterem 1530 Barton Springs Road-i helyszínén.

Egy merész gasztronómiai vállalkozásnak van itt a háttértörténete. Simone Tong és Matthew Hyland, a tulajdonosok, aranyat találtak, amikor beköltöztek a Barton Springs helyszínre, és egy korábbi bérlő által hátrahagyott füstölővel találták szemben magukat. Hamarosan kísérletezni kezdtek füstös ízekkel az ételeikben. Hyland szeretettel nevezte el Tongot “Si Baby”-nek, ami a kocsma nevének is az alapja lett: élénk rózsaszínre festették, és játékos rajzokkal díszítették. De továbbra is felfedezni akarták ezt az utat – és Travis Vergara, a vezető menedzser révén kapcsolatba kerültek Jonathan Lagos-szal, aki részmunkaidőben barbecue-szakács a jól ismert Terry Black’s Barbecue-ban. A közös munka lehetőséget teremtett a Si Baby-Q megszületésére.

Lagos mexikói-amerikai és Tong szingapúri származása belesimul az étlapba. A Si Baby-Q-nak a tervek szerint brisketet, sóval és indonéz hosszú borsok keverékével fűszerezve fogják kínálni, füstölt csirkét Hainanese csirkével, valamint ssamjang pasztával fűszerezett esquites-t. Az Eater Austin szerint a vendégek elvárással nézhetnek elébe a hagyományostól eltérő köreteknek, mint például a cacao e pepe mártású queso és a szokásos fehérkenyérszeletek helyett roti.

Hyland és Tong utazása Austinba szeretetükből ered Austin egyedülálló energiája iránt, amint azt az Austin Chronicle beszámolója is megemlítette. “Azt akarom, hogy forró legyen. Nem akarok hidegben lenni. Nem akarok több havat” – osztotta meg Hyland az első benyomásait a városról. Azóta sem tekintettek vissza. “Ez egy kínai szerelmes történet az austiniek számára” – vallotta Tong az Austin Chronicle-nak, kifejezve a városnak való főzésre vonatkozó álmát, amit oly nagyon megszeretett. Víziójuk mélyen gyökerezik a kínai konyha sztereotipikus képzetek túllépésében, olyan ételek kifejlesztésében, amelyek Ázsia és Texas ízeit újszerű módon kötik össze.

Éttermük, a Zoé Tong, 2023 őszén nyílt meg, miután New York Cityből költöztek át, és már akkor határokat döntött a változatos menüvel, beleértve a pekingi kacsamártással készült fürjet és a házi tortillával tálalt kacsát. A Si Baby-Q-val a duó továbbra is az étkezési táj újradefiniálására törekszik Austinban, invitálva a helyieket és a látogatókat egyaránt, hogy megkóstolják a kultúrák hibridjét, ami mélyen emlékezteti őket saját személyes és szakmai keveredett útjukra.

Gyakori kérdések (FAQ) az Austinban található Si Baby-Q ételkocsi és a Zoé Tong étteremről:

1. Mi az új ételkocsi neve és hol található?
A Si Baby-Q ételkocsi Austin déli részén található a Zoé Tong étterem 1530 Barton Springs Road-i helyszínén.

2. Mi a Si Baby-Q ételkocsi háttértörténete?
Simone Tong és Matthew Hyland, az ételkocsi tulajdonosai, egy korábbi bérlő hátrahagyott füstölőjét találták meg, amikor beköltöztek a Barton Springs helyszínre. Kísérletezni kezdtek füstös ízekkel az ételeikben, és Hyland “Si Baby”-nek nevezte el Tongot. Így született meg az ételkocsi neve és stílusa.

3. Milyen ízeket kínál a Si Baby-Q ételkocsi?
Az ételkocsi Ázsia délkeleti ízeit és texasi stílusú barbecue remekeit kombinálja. A tervek szerint brisketet, füstölt csirkét Hainanese csirkével, valamint ssamjang pasztával fűszerezett esquites-t kínálnak.

4. Mik a Si Baby-Q ételkocsi különlegességei?
Az ételkocsi különleges köretekkel is rendelkezik, mint például a cacao e pepe mártású queso és a rotival tálalt szokásos fehérkenyérszeletek helyett.

5. Miért döntöttek úgy Hyland és Tong, hogy Austinba költöznek?
Hyland és Tong szeretetükből eredően költöztek Austinba, vonzódva a város egyedülálló energiájához. Az éttermük, a Zoé Tong, már 2023 őszén megnyitott, és a Si Baby-Q-val továbbra is az étkezési táj újradefiniálására törekszenek, az Ázsia és Texas ízeit ötvöző egyedi kultúrákat bemutatva.

Jelentős fogalmak vagy szakszavak definíciói:

– Brisket: A marhahúsból készült BBQ-szendvics alapanyaga, amelyet hosszú időn át füstölnek és lassan sütnek.
– Hainanese csirke: Egy hagyományos, különleges fűszerezést és elkészítési módot használó, kiemelkedően puha és ízletes sült csirke étel.
– Esquites: Egy mexikói kukoricaétel, amelyet főznek, majd szósszal, sajttal és fűszerekkel kevernek össze.

Kapcsolódó linkek az étteremhez:
Zoé Tong – Az étterem hivatalos weboldala
Austin Chronicle – Austin város hírei és eseményei