Újragondolt hagyományos kínai konyha a Emma’s étteremben

Az Emma’s étterem 2023 augusztusában nyitotta meg kapuit a Graham Centerben, ahol a tulajdonos, Wing Pak bemutatta a hagyományos kínai konyha modern frissítését. Az étterem belső tere felújításra került, és most kevésbé tűnik olyan barlangnak, mint korábban a Ping’s volt. Az étterem hangulata otthonos maradt, a falakat modern, egymásra vetülő kör alakú lámpatestek és felsővilágítások díszítik. Az asztalok nagy részén szénfekete terítők vannak, és kényelmesen kialakított székekkel rendelkeznek. Az Emma’s egy családbarát étterem, a szőnyegek és terítők segítenek tompítani a zajszintet, még akkor is, ha élénk gyerekhangok hallatszanak.

A helyiség hátsó részében található piros-fehér neonfényes tábla az “Innováció találkozik a hagyományokkal” feliratot mutatja. A séf, To, és Pak, az étteremvezető újításokat vezetett be az étlapra. To hosszú évekig volt a Ping’s eredeti séfje. Az étlap nagy része ismerős lehet azoknak, akik már ették kínai éttermekben a Bay Area környékén, és kedvelik a régi kedvenceket.

A pincérből tál teával kezdtünk, majd egy pár sört is rendeltünk. Az előzékeny személyzet elmondta, hogy az Emma’s kizárólagosan japán Coedo söreket kínál. Az összes sör ára 5,50 dollár egy üveg. A Beniaka-t rendeltük, amelykel pörköltek japán édes burgonyát, és enyhén karamellizált burgonya íze van, valamint a Shikkoku-t, egy fekete sör, amelyben füstös espresso ízt lehet érezni. A Coedo készít IPA-t, pilsnert és szűretlen búzasört is. A sörök mellett néhány szeletek is kaphatóak üvegben (18,50 és 90 dollár közötti áron). Továbbá tervezik, hogy szaké koktélokat is kínálnak majd.

Míg a Zöldséges Tavaszi Tekercs (9,50 dollár) eredetileg öt darabból áll, valójában tíz darab volt. A ropogós káposzta- és zöldség töltelékű tekercsek végükön be vannak sodorva és fűszeres chilis mártással kerültek tálalásra.

Egy másik előételünk a Csirkés Saláta Wrap volt (14,50 dollár). Egy tál hideg jégsaláta leveleit tálalták egy tányéron, amelyen egyenletesen kockára vágott zöldségek voltak, beleértve a sárgarépát és a zellert is, valamint fül- és újmennyésű gombákat, zsályát és puhán sült csirkedarabokat. Ez az étel gyakran nagyon olajos, de ebben az esetben nem volt az. A csirke és a zöldségek tisztán érezhetőek voltak. Mindig úgy érzem, hogy amikor ilyen tekercseket eszem, másfajta salátalevelet használnának, amely nem törik szét, amikor megtöltik és összegörgessék.

Az Emma’s bőséges adagokat kínál, amelyek könnyen megoszthatók. Megrendeltünk egy jó adagot, és a figyelmes pincérnő segített elcsomagolni a maradékot. Kedvesen és szakértően állt a rendelkezésünkre.

Folytattuk a tekercsekkel. A Mu Shu Sertéshús (13,50 dollár) az étterem hagyományos, stir-fry változata volt. A Mu Shu “kasziavirág”-ot jelent, és erre utal a tojássárgája a vékonyra szeletelt sertéshússal, fül- és újmennyér gombával, hagymával és liliomhagymával együtt. A bor és szójaszósz marinád áthatotta a gombát és a hagymákat, és befedte a húst. A stir-fry-t vékony, mandarin palacsintákkal tálalták. Egy kevés hoisin szószt tettünk a palacsintára, majd megpakoltuk a töltelékkel és felfaltuk. Rég ettem Mu Shu Sertéshúst, és nagyon élveztem ezt.

A menü színes leírásai gyakran képzeletteljesebbek, mint amennyire pontosak. Az “egzotikus ázsiai konyha újradefiniálva” ígérete egyelőre még csak vágyálom. Az ételek vonzóak és kielégítőek azok számára, akik régi kedvenceiket keresik egy kicsit könnyebb és tisztább stílusban. Izgalmas lesz megnézni, hogy mi történik az Emma’s-ban.

Ann Walker szabadúszó gasztronómiai író. Küldjön neki ajánlásokat, megjegyzéseket és kérdéseket az [email protected] címre.

Az Emma’s étterem 2023 augusztusában nyitotta meg kapuit a Graham Centerben. A tulajdonos, Wing Pak bemutatta a hagyományos kínai konyha modern frissítését. Az étterem hangulatos környezettel várja vendégeit, ahol szénfekete terítőkkel és kényelmes székekkel van felszerelve. Az étterem családbarát, a szőnyegek és terítők segítenek tompítani a zajszintet.

Az étlap nagy része ismerős lehet azoknak, akik már ették kínai éttermekben a Bay Area környékén. Az étterem japán Coedo söreket kínál, beleértve az IPA-t, a pilsnert és a szűretlen búzasört is. A sör mellett üvegekben is vásárolhatók néhány szelet. A tervek szerint szaké koktélokat is fognak kínálni.

Az előételek között szerepel a Zöldséges Tavaszi Tekercs, amely ropogós káposzta- és zöldségtölteléket tartalmaz és fűszeres chilis mártással tálalják. Egy másik előétel a Csirkés Saláta Wrap, amely hideg jégsaláta leveleit és zöldségeket tartalmaz, valamint puhán sült csirkedarabokat. Az adagok bőségesek és könnyen megoszthatók.

A Mu Shu Sertéshús a többi főétel között található, és stir-fry változatban készül. Vékonyra szeletelt sertéshúst, gombákat, hagymát és liliomhagymát tartalmaz, és mandarin palacsintákkal tálalják. A menü színes leírásai gyakran képzeletteljesebbek, mint amennyire pontosak.

Az Emma’s étterem ígéretes új ételeket és egy könnyebb, tisztább stílusú kínai konyhát kínál. Izgalmas lesz megnézni, hogy mi történik az étteremben a jövőben.

Kapcsolódó linkek:
Emma’s étterem