Harszáli levesek a legjobb helyeken

Kínai ételek közül a legfinomabbak közé tartoznak a shanghai levesek (kacsaragu, disznóhússal töltött zsömle), de a legízletesebb talán a harszáli leves. A finoman gyúrt (xiao long bao) vagy “kis zsömle a kosárban” néven ismert párolt gőzös csomagolások édes illatú tölteléket tartalmaznak, a hús mellett pedig fenségesen szaftos forró húsleves csurran ki belőlük. A tél közepén, ezek az ételek egyszerre melegítőek, vigasztalók és laktatóak. A cikkben bemutatom, hol lehet a legfinomabb harszáli leveseket enni a városban.

Aberdeen
Barker Ave (Marriott Residence Inn), White Plains; 914.288.0188- Advertisement –
Ez a hagyományos kantoni konyhát és autentikus dim sum specialitásokat kínáló étterem sok bennszülöttet vonz. A ízletes harszáli levesek (7,95 dollár) a környéken található legjobbak közé tartoznak.

Asian Legend
23 Mamaroneck Ave, White Plains; 914.488.6838
Ez a kínai étterem (amely sushi-t is kínál) White Plainsben egy különlegességet kínál a menüjén: disznóhúsos harszáli leveseket. 13 dollárért, finom, ízes, umami húslevest szürcsölhetünk apró papírba csomagoltan, és élvezhetjük a számtalan finomság közül választható ételeket.

Dumpling + Noodle
26 Palmer Ave, Bronxville; 914.779.0902
Ez a 2013 óta működő étterem Bronxville-ben hagyományos harszáli leveseket kínál, amelyek tökéletesek a hideg téli napokon. A harszáli levesek, akár csak disznóhússal, akár rákkal és disznóhússal készülnek (7,95/8,95 dollár), különösen népszerűek a közeli Sarah Lawrence College hallgatói körében.

Fantasy Cuisine
20 N Central Ave, Hartsdale; 914.358.9046
Az étterem esetenként hibás szolgáltatása nem zavar, ha az ember az első slurp megtételével kielégíti a különleges gőzösök ínycsiklandó, sima, ízes hústöltelékét és forró húslevest illattal diszkréten átitatott disznóhússal vagy disznóhússal és rákkal.

Mister Chen
265 Mamaroneck Ave, Mamaroneck; 914.777.1212102 Garth Rd, Scarsdale; 914.874.5581
Az 80 fős étteremben egy olyan étlap várja a vendégeket, amely a legjobb kínai ételeket sorakoztatja fel, a hagyományos kantoni ételektől kezdve egész a taiwani és shanghainese ételekig. Napi frissen elkészülő ételeik között megtalálható a hagyományos disznóhúsos (10,95 dollár) vagy disznóhúsos és rákos (11,95 dollár) harszáli is.

O Mandarin
361 N Central Ave, Hartsdale; 914.437.9168
Az ízesített, darált disznóhús és gyömbér (14, hat darabért) ezt az elegánsan díszített, forgalmas étteremből kínált harszálit csak itt élvezhetjük. Az étterem étlapján megtalálhatók a tradicionális kínai-amerikai kedvencek és a kevésbé ismert, autentikus ételek.

A cikkben bemutatnak néhány éttermet, ahol a legfinomabb harszáli leveseket lehet enni. A shanghai levesek és a harszáli levesek a legfinomabb kínai ételek közé tartoznak.

Aberdeen – Ez a hagyományos kantoni konyhát és autentikus dim sum specialitásokat kínáló étterem sok bennszülöttet vonz. A harszáli levesek itt a legjobbak közé tartoznak.

Asian Legend – Ez a kínai étterem White Plainsben disznóhúsos harszáli leveseket kínál a menüjén. Finom, ízes, umami húsleves apró papírba csomagolva.

Dumpling + Noodle – Ez az étterem Bronxville-ben kínál hagyományos harszáli leveseket. A levesek disznóhúsos vagy rákos és disznóhúsos változatban is kaphatóak.

Fantasy Cuisine – Az étterem gőzösök kínálatával várja vendégeit, amelyek ízletes hús töltelékkel és forró húslevessel rendelkeznek.

Mister Chen – Az étteremben a legjobb kínai ételeket kaphatja a vendég, beleértve a hagyományos disznóhúsos vagy disznóhúsos és rákos harszáli leveseket.

O Mandarin – Az elegánsan díszített, forgalmas étteremben az ízesített, darált disznóhúsból készült harszáli levest élvezhetjük.

Jelentős kulcsszavak szószedete:
– Shanghai levesek: Kacsaraguval vagy disznóhússal töltött zsömle
– Harszáli leves: Párolt gőzös csomagolások édes illatú töltelékkel és forró húslevessel

Hasznos linkek:
1. Aberdeen
2. Asian Legend
3. Dumpling + Noodle
4. Fantasy Cuisine
5. Mister Chen
6. O Mandarin