Az elképesztő teafüstölt kacsa! Z&Y Restaurant

San Francisco városában Ázsia számos országának ételei közül még mindig néhányan a legjobbak. A japán étel az elmúlt tíz évben a legérdekesebbnek tűnt. Ugyanakkor a vietnámi étel is alig kitüntetett módon, isteni finomságként megmaradt a palettán.

Hagyományos vietnámi étel

Az óceán közelében, a Richmond kerületben található egy meglehetősen nagy vietnámi közösség és elképesztő éttermek. Emellett nagyon megfizethetőek is. Egyik régi kedvencemhez, a Pho Huynh Sang vendéglőhöz mentem vietnámi ételeket enni. Az étterem egyszerű, de például a garnélás papaya saláta gyönyörűen van összeállítva. Nincs túl sok bor a borlapban, de a vietnámiak imádják a sört. Ha szereted az ázsiai ételeket, mindig jó dolog a Japantownban maradni, ami közel van a Richmondhoz. A Hotel Enso egy kedves, hangulatos hely, és könnyen bejárható innen sok remek helyen a Japantownban.

Autentikus ízek Chinatownban

Egy másik hely, ahol az ízek autentikusak, mint a Richmondban, az X&Y Restaurant. Ezt a kis helyet Chinatownban egy séf vezeti, aki korábban a San Franciscó-i konzul főszakácsa volt, és az ételei kifinomultak és hozzáférhetőek. Az elképesztő teafüstölt kacsa kiemelkedő, és a csirkés nyársas saláta ínycsiklandó. A párolt marhafarok mennyei, és a chili-fokhagyma szósszal készített choy ropogós és ízletes. Lijun Han séf két amerikai elnökkel dolgozott együtt, korábban pedig a kínai konzulátus végrehajtó séfje volt San Franciscóban.

Az új felfedezés

Mivel sok évig éltem a San Francisco-i Marina kerület közelében, a tengerpart közelében, nem mondhatom, hogy a helyi ételek mindig olyan lenyűgözőek voltak: hacsak nem a high-end helyeket említjük, mint az Atelier Crenn. Azonban a Blue Whale dinamikus terasszal, párnázott ülésekkel és hősugárzókkal felülmúlta az elvárásaimat. A kiváló minőségű kiszolgálás is egy pluszpont. A kínai ételekkel kapcsolatos elképzelésük meglepően finom: autentikus minőségű ételek, amit nem vártam egy ilyen kifinomult helytől, ahol jó a kiszolgálás és a borválaszték is sokszínű. Ez nem a kisboltok sérelmére szól, ahol az ételek lehetnek fantasztikusak, de más tényezők nem mindig felelnek meg.

Meglepő ízek San Francisco-ban

Bárcsak rendeltem volna még két adagot a lenyűgözően ízesített sertés- és szarvasgombás Shanghai Xiao Long Bao-ból: épp úgy úsztak az ízes sertéshúsból készült lencselevesben. A cuminos és csípős sült csirke – bár nem igazán saláta – ropogós, és tökéletes fűszerezésű. Mint mindig, fantasztikus ázsiai ételek találhatók San Francisco-ban!

Gyakran Ismételt Kérdések (FAQ)

1. Mely városban találhatók a legjobb Ázsiai éttermek?
– San Francisco városában találhatók a legjobb Ázsiai éttermek.

2. Melyek a legnépszerűbb vietnámi ételek San Francisco-ban?
– A legnépszerűbb vietnámi ételek közé tartozik a Pho leves és a garnélás papaya saláta.

3. Mely körzetekben találhatók a legjobb vietnámi éttermek San Francisco-ban?
– A Richmond és a Japantown körzetekben találhatók a legjobb vietnámi éttermek.

4. Milyen autentikus ételeket találhatunk Chinatownban?
– Chinatownban autentikus kínai ételeket találhatunk, például teafüstölt kacsát és choy-t chili-fokhagyma szósszal.

5. Mely étteremre érdemes ellátogatni a tengerpart közelében?
– A Blue Whale étterem a tengerpart közelében dinamikus terasszal és kiváló minőségű ételekkel várja vendégeit.

Kulcsszavak definiálása

– Pho: Vietnam egyik híres húslélevese, amelyben tészta és húsgolyók is találhatók.
– Japantown: San Francisco-ban található japán negyed, ahol számos japán étterem és üzlet található.
– Autentikus: Eredeti, hiteles, vagy ahhoz nagyon hasonló.

Kapcsolódó Linkek

San Francisco Travel
Chinatown San Francisco
Japantown Shops